Venäläiset syrnikit
- Kesto: 45-45 min
- Annoskoko: 4 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Tällä kerralla valmistamme syrnikkejä eli lettuja. Erilaisia lettuja on lukuisia useissa kulttuureissa. Syrnikit ovat maukas, mutta myös ravitseva vaihtoehto tavallisille letuille. Rahka sisältää runsaasti kalsiumia ja proteiinia. Kalsium ja proteiini ovat ravintoaineita, jotka auttavat kasvamaan ja jaksamaan.
Tarvikkeet
Ainekset
Syrnikit
Tarjoiluun
Vinkki!
Syrnikkien lisukkeissa voi käyttää mielikuvitusta. Perinteisesti syrnikit tarjotaan vadelmahillon ja kermavaahdon kanssa. Maidottomassa ruokavaliossa käytä kermavaahtoon kaura- tai soijavispiä. Gluteenittomassa ruokavaliossa vaihda vehnäjauhojen tilalle gluteeniton jauhoseos.
Valmistus
Pohdittavaksi
Miltä syrnikki maistuu verrattuna tavalliseen lettuun? Onko se mielestäsi samanlaista vai erilaista?