Vedenkulutus keittiössä
- Kesto: 15-30 min
- Taitotaso: Helppo
Tiesitkö, että suomalainen kuluttaa päivittäin kymmeniä tai peräti satoja litroja vettä? Myös ruoantuotannossa käytetään vettä, jonka määrä on tästä vielä huomattavasti suurempi, peräti 3000 litraa vettä päivässä per syöjä. Suomessa ei ole pulaa vedestä, ainakaan toistaiseksi. Puhtaan ja lämpimän veden valuttamiseen hanasta tarvitaan kuitenkin paljon energiaa ja myös rahaa. Myös veden puhdistaminen kuluttaa paljon energiaa. Tässä tehtävässä tarkastellaan keittiössä kuluvan veden määrää ja mietitään keinoja turhan vedenkäytön vähentämiseksi. Tehtävä on tarkoitettu kokkailun ohessa tehtäväksi.
Tarvikkeet
Valmistus
Pohdittavaksi
Missä vaiheessa kokkailua kului eniten vettä?
Millä tavoin voisit vähentää veden kulutusta, jos tekisit samat ruoat ja työvaiheet uudelleen?
Miten tiskaamiseen saa kulumaan vähiten vettä?