Vadelmaleivokset
- Kesto: 60-90 min
- Annoskoko: 12 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Vadelma on yleinen marja Etelä- ja Keski-Suomessa Oulun korkeudelle saakka. Vadelma kasvaa lehtomaisilla ja tuoreilla kankailla, ojien ja metsien reunamilla sekä hakkuuaukeilla. Vadelman satokausi on elokuun alusta syyskuun alkuun. Vadelmaa käytetään esimerkiksi mehujen valmistukseen, marjakeittoihin, leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Marjoja säilötään pakastettuna, mehuna, hillona ja kuivattuna. Hyvän makuinen marja maistuu myös aamupuuron tai välipalajogurtin kera.
Tarvikkeet
Ainekset
Vadelmaleivokset, pohja
Täyte ja koristelu
Valmistus
Pohdittavaksi
Oletko pakastanut marjoja? Mitä asioita siinä on hyvä huomioida?