Uunissa paahdetut juurekset
- Kesto: 60-90 min
- Annoskoko: 4 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Kotimaiset juurekset ovat hyvää superruokaa ympäri vuoden. Yleisimmät Suomessa viljeltävät juurekset ovat porkkana, lanttu ja punajuuri. Suomessa kasvavat myös maa-artisokka, juuriselleri, palsternakka, nauris, retiisi ja retikka.
Juurekset ovat monikäyttöisiä ja hyvin säilyviä. Popsi porkkanaa sellaisenaan tai valmista juureksista lisuke, salaatin pohja tai sosekeitto.
Tässä tehtävässä juureksia paahdetaan. Vaihtele raaka-aineita sesongin ja saatavuuden mukaan.
Tarvikkeet
Ainekset
Uunissa paahdetut juurekset (4 annosta / uunipellillinen) Sesongin juureksia 1200 g:
Valmistus
Pohdittavaksi
Mikä juures tai siitä valmistettu ruoka maistuu sinulle parhaiten?