Ukrainalainen sämpyläkukka eli pampushki
- Kesto: 60-90 min
- Taitotaso: Helppo
Tämä ohje on osa syksyn 2023 Safkasankarit-reseptejä, joiden aiheena on kansainvälisyys ja rauha.
Ukraina on pinta-alaltaan Euroopan toiseksi suurin valtio, jossa asuu yli 45 miljoonaa ihmistä. Maassa käytävän sodan vuoksi ukrainalaiset ovat joutuneet jättämään kotinsa ja useat tuhannet pakolaiset ovat saapuneet myös Suomeen. Ehkä sinunkin koulussasi tai harrastuksessa on ukrainalaisia lapsia ja nuoria?
Ukrainalainen keittiö muistuttaa paljon venäläistä, puolalaista sekä monien muiden Itä-Euroopan maiden keittiöitä omilla paikallisilla mausteillaan. Ukraina kuuluu maailman viiden suurimman vehnäntuottajan joukkoon ja maa tunnetaan Euroopan vilja-aittana. Viljatuotteet ovatkin Ukrainassa tärkeässä osassa ruokakulttuuria.
Tarvikkeet
Ainekset
Sämpyläkukka pampushki:
Voiteluun
Yrttiöljy
Vinkki!
Voit leipoa pampushki-kukan myös pyöreään uunivuokaan.
Valmistus
Pohdittavaksi
Pampushkia nautitaan usein borssikeiton kanssa. Tiedätkö, mitä borssikeitto on ja miten se valmistetaan?
Ukrainan symbolina pidetään maan kansalliskukkaa eli auringonkukkaa. Jos kerhokerralla jää aikaa, piirtäkää, värittäkää tai askarrelkaa omat auringonkukat!