Ukrainalainen perunapannukakku eli deruny
- Kesto: 45-60 min
- Annoskoko: 4 annosta
- Taitotaso: Helppo
Tämä ohje on osa syksyn 2023 Safkasankarit-reseptejä, joiden aiheena on kansainvälisyys ja rauha.
Ukraina on pinta-alaltaan Euroopan toiseksi suurin valtio, jossa asuu yli 45 miljoonaa ihmistä. Maassa käytävän sodan vuoksi ukrainalaiset ovat joutuneet jättämään kotinsa ja useat tuhannet pakolaiset ovat saapuneet myös Suomeen. Ehkä sinunkin koulussasi tai harrastuksessa on ukrainalaisia lapsia ja nuoria?
Ukrainalaisen keittiön perusraaka-aineita ovat viljan lisäksi monet kasvikset, kuten peruna, kaali, sienet ja erityisesti punajuuri, jota toisinaan kutsutaan myös maan kansallisvihannekseksi. Myös me suomalaiset tykkäämmme perunasta, joten tässä ohjeessa valmistetaankin deruny eli ukrainalainen perunapannukakku. Perunan ohella siihen tulee myös sipulia, jauhoja sekä kananmunia. Deruny voidaan tarjoilla pääruokana tai lisukkeena, mutta aina smetanan kanssa.
Tarvikkeet
Ainekset
Perunapannukakku deruny
Hölskytyskurkut
Tarjoiluun
Vinkki!
Vinkki! Voit maustaa derunyn valkosipulilla tai tuoreella timjamilla.
Valmistus
Pohdittavaksi
Peruna yhdistää suomalaista ja ukrainalaista ruokakulttuuria. Minkä suomalaisen perunaruuan sinä tarjoaisit ukrainalaiselle?