Tikkupullat
- Kesto: 15-30 min
- Annoskoko: 6-8 annosta
- Taitotaso: Helppo
Tikkupullien tai makkaran paistamiseen tarvitse paistokepin. Valitse noin peukalon paksuinen tikku/keppi luonnosta, jota lähdet vuolemaan. Huomioi myös, että keppi on tarpeeksi pitkä, että sillä on mukava paistella ruokaa. Tarvitset kepin vuolemiseen puukon. Vuolemisen tarkoituksena on vuolla kepin toisesta päästä terävä (makkaranpaistoa varten) ja/tai pois siitä kuori ja muu lika, jotta siihen voi laittaa ruokaa, kuten kieputtaa tikkupullan. Pidä keppiä tiukasti toisessa kädessäsi ja puukkoa tukevasti toisessa. Vuole aina itsestäsi poispäin ja varo pitämästä kepistä kiinnipitävää kättä liian lähellä vuolemiskohtaa. Vuole mieluiten pitkin ja tasaisin vedoin. Puukkoa käyttäessä on aikuisen hyvä olla läsnä neuvomassa ja tarkkailemassa tilannetta haavereiden varalta.
Tarvikkeet
Ainekset
Tikkupulla (6-8 kpl)
Vinkki!
Taikina kannattaa tehdä jo kotona valmiiksi, koska ulkona ei välttämättä löydä sopivan lämmintä ja suojaista paikkaa taikinan kohottamiseksi.
Valmistus
Pohdittavaksi
Millaisia ruokia olet valmistanut nuotiolla? Entä millaisia siinä voisi valmistaa? Onko keppien vuolenta tai puukon käsittely ylipäätään sinulle tuttua? Millaisia asioita siinä kannattaa ottaa huomioon?