Thaimaalainen kookosriisi eli sticky rice
- Kesto: 60-90 min
- Annoskoko: 4-6 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Thairuoka on suolaisen, makean, karvaan, tulisen ja happaman harmoniaa. Aterian perustana ovat aromaattinen jasmiiniriisi ja erilaiset nuudelit. Niiden kanssa syödään kasviksia, porsasta, nautaa, kanaa, kalaa ja erilaisia mereneläviä, kuten katkarapuja, hummereita ja simpukoita. Ruoka valmistetaan yleensä liedellä, hiiligrillissä, wokkaamalla, uppopaistamalla tai höyrykeittimessä. Raaka-aineet ja maustetahnat lisätään pannulle kypsymisjärjestyksessä, jotta ruoka säilyttäisi värinsä, makunsa ja ryhtinsä. Ruoan lisukkeina tarjotaan erilaisia makua täydentäviä maustekastikkeita, kuten tamarindia, chili- ja kalakastiketta. Annokset ja vadit koristellaan kauniilla hedelmä- ja vihanneskaiverruksilla. Ruoka syödään lusikalla ja haarukalla. Veistä ei kateta thaimaalaiseen ruokapöytään.
Mangon kanssa nautittava Sticky rice on todella suosittu jälkiruoka Thaimaassa.
Tarvikkeet
Ainekset
Sticky rice eli kookosriisi (4-6 annosta)
Valmistus
Pohdittavaksi
Kookosriisin lisäkkeenä on mangoa. Mitä muita eksoottisia hedelmiä tunnistat tai olet maistanut?