Sushit
- Kesto: 60-90 min
- Annoskoko: 4-5 annosta
- Taitotaso: Helppo
Sushi-nimi tulee sanasta sumeshi, joka tarkoittaa etikalla marinoitua riisiä. Japanissa sushia arvostetaan erittäin korkealle ja se on juhlaruokaa, jota tehdään todella huolella laadukkaista raaka-aineista ja se voi maksaa ravintolassa useita satoja euroja.
Sushissa riisi on kaiken a ja o aivan kuten pizzassa pizzapohja. Oikeanlainen valmistus, koostumus ja laatu on tärkeä. Riisiä ei myöskään saa jäähdyttää jääkaappikylmäksi, vaan sushit tulee tarjota mahdollisimman nopeasti valmistuksen jälkeen huoneenlämpöisinä.
Nigiri on riisistä muotoiltu suupala, jonka päällä on viipale raakaa tai kypsää kalaa.
Makit syntyvät bambumaton avulla rullaamalla sushiriisiä ja täytteitä nori- eli merileväarkin sisään.
California eli uramaki "nurinpäin" rullatussa sushissa riisi on ulkopuolella ja merileväarkki sisäpuolella.
Tarvikkeet
Ainekset
Lohinigirit (20-25 kpl), riisi
Mausteliemi
Päälle
Tarjoiluun
Valmistus
Pohdittavaksi
Sushissa on tärkeää, että siinä käytetty kala on erittäin tuoretta. Miksi?