Smoret
- Kesto: 15-30 min
- Annoskoko: 5-10 annosta
- Taitotaso: Helppo
Tulen tekeminen ja käsittely on erittäin tarkkaa puuhaa ja vaatii keskittymistä. Ensinnäkin tulen saa tehdä vain sille tarkoitettuihin paikkoihin ja esimerkiksi avotulen tekeminen ei ole jokamiehenoikeus. Eli teethän nuotion vain sille osoitettuihin nuotiopaikkoihin. On myös hyvä tarkistaa alueelle annetut metsäpalovaroitukset, koska tuli on herkkä leviämään nuotiopaikasta huolimatta, jos sää on ollut kuiva ja sateeton jo pidemmän aikaa. Lapsilla on myös aina hyvä olla aikuinen mukana tulta tehtäessä. Varo viemästä vaatteitasi, erityisesti tekokuituisia, lähelle tulta. Pitkät hiukset kannattaa pitää kiinni ja nuotiolla ruokaa valmistettaessa kannattaa varoa, ettei polta sormiaan esimerkiksi kuumiin astioihin. Tulen tekoon kuuluu myös olennaisesti sen sammuttaminen, joten varmista ennen nuotiopaikalta poistumista, että tuli varmasti sammunut eikä pääse enää syttymään yksinään.
Tarvikkeet
Ainekset
Smoret
Valmistus
Pohdittavaksi
Oletko itse ikinä ollut mukana tekemässä tai sytyttämässä nuotiota? Mikä siinä oli vaikeinta ja mikä helpointa? Millaisia asioita tuli ottaa huomioon tulta tehdessä?