Ruis-puolukkapiirakka
- Kesto: 60-90 min
- Annoskoko: 12 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Ruis on vahvasta ja aromikkaasta maustaan huolimatta monikäyttöinen vilja. Yksinkertaisimmillaan ruis maistuu aamupuurona voisilmän kera. Se antaa omintakeisen maun karjalanpiirakalle ja ruisleivälle ja tuo lisäpotkua vaaleaan sämpylätaikinaan. Ohut ruisjauhokerros paistettujen muikkujen tai pienten ahvenien pinnalla on rapea ja herkullinen.
Sokerin kanssa rukiista syntyy maukas piirakkapohja ja ihana rapsakka kuori, kuten tässä tehtävässä.
Tarvikkeet
Ainekset
Ruis-puolukkapiirakka (12 palaa)
Muruseos
Tarjoiluun
Valmistus
Pohdittavaksi
Kuuluuko ruis jokapäiväiseen ruokavalioosi? Keskustelkaa, mitä ruistuotteita syötte ja mistä tykkäätte.