Pinaattiletut
- Kesto: 30-60 min
- Annoskoko: 5-10 annosta
- Taitotaso: Helppo
Suolaiset letut ovat mainiota lounasruokaa tai iltapalaa salaatin kera. Parhaimmillaan ne ovat vastapaistettuina ja rapeina, mutta hyviä ne ovat vielä seuraavana päivänäkin mikrossa lämmitettyinä. Letuista saa myös mainion retkievään. Voit ottaa ne mukaan taikinana termosastiassa ja paistaa pannulla nuotiolla tai retkikeittimellä. Tai voit pakata valmiita lettuja alumiinifolioon, lämmittää ne hiilloksella tai grillillä ja pistellä poskeen sormiruokana.
Tarvikkeet
Ainekset
Pinaattiletut (10–12 isoa tai noin 50 pientä)
Vinkki!
Voit korvata sämpylä- ja vehnäjauhoseoksen spelttijauholla. Muskotin voi jättää myös pois. Kaikkia sen maku ei miellytä.
Saat porkkanalettuja, kun vaihdat pinaatin tilalle 2-3 dl hienoksi raastettua porkkanaa.
Saat nokkoslettuja, kun vaihdat pinaatin samaan määrään hienonnettua nokkosta.
Valmistus
Pohdittavaksi
Mitä muita aineksia haluaisit kokeilla ohukaistaikinassa?