Piianpullat
- Kesto: 60-100 min
- Annoskoko: 35 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Pullaa kutsuttiin ennen vehnäleiväksi. Pullaa arvostettiin ja sitä oli varaa syödä vain harvoin, kuten juhlissa ja römppäviikolla kekrin aikaan. Osa pullan viehätystä on sen tuttu, kotoinen tuoksu ja yhdessä tekeminen. Samasta taikinasta voit leipoa pitkoja, pullapoikia, korvapuusteja ja eri tavoin maustettuja pullia. Pullataikinasta syntyvät myös herkulliset marjapiiraat.
Tarvikkeet
Ainekset
Ainekset
Vinkki!
Paiston jälkeen pullia voi koristella sokerikuorrutteella, sulatetulla suklaalla ja nonparelleilla.
Valmistus
Pohdittavaksi
Pulla on parhaimmillaan tuoreena. Sopiiko pulla kahvilan tuotteeksi? 2. Tutki, millaisia pullia ovat stollen ja panettone.