Perustaikina ohukaisille
- Kesto: 30-60 min
- Annoskoko: 5-10 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Ohukainen, lettu, räiskäle, kreppi, blini, tortilla… Pannulla paistetulle ohuelle leivonnaiselle on monta nimeä maan ja kulttuurin mukaan. Ohukaisten perustaikina kannattaa painaa mieleen. Siitä voi milloin tahansa kehittää melkein mitä vain, tilanteen, mielitekojen ja käytettävissä olevien raaka-aineiden mukaan. Ohukaiset voivat olla pieniä tai suuria, makeita tai suolaisia. Niitä voi täyttää ja maustaa. Niitä syödään alkuruoaksi, lounaalla, tai jälkiruoaksi. Niitä paistetaan kotikeittiössä, ulkona grillillä tai retkinuotiolla. Ohukaisten ympärille voi rakentaa vaikka lettukestit.
Tarvikkeet
Ainekset
Ohukaiset (n. 50 pikkulettua tai n. 10 isoa räiskälettä)
Vinkki!
Saat herkullisia mustikkalettuja lisäämällä taikinaa 1 ½ dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita. Paista ohukaispannulla pikkulettuja ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Omenalettuja syntyy lisäämällä taikinaan 1 tl kanelia. Annostele taikina ohukaispannuun ja lisää kunkin pikkuletun päälle ohut omenarengas. Anna paistua alapuolelta ja käännä niin, että omenapuolikin hyytyy ja saa kauniin kellanruskean värin.
Banaanilettujen taikinaan lisätään 1 tl kardemummaa. Annostele taikinaa ohukaispannuun ja levitä jokaiselle pikkuletulle ohuita banaaniviipaleita. Paista molemmin puolin kullanruskeiksi.
Valmistus
Pohdittavaksi
Mitkä ovat sinun lettujesi lempitäytteet?