Perunarieskat
- Kesto: 30-60 min
- Annoskoko: 10 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Rieska on yksi maailman vanhimmista leivän muodoista, joka aikoinaan tehtiin jauhopuurosta ja paistettiin kuumalla kivellä. Tässä tehtävässä rieska tehdään perunasosejauheesta, mutta rieskaan voi myös hyödyntää tähteeksi jäänyttä riisipuuroa, peruna- tai juuressosetta. Rieska on helppo ja nopea valmistaa. Yksinkertaisimmillaan sen voi syödä uunituoreena pienen voinokareen kera.
Tarvikkeet
Ainekset
Perunarieskat (10 pientä rieskaa)
Valmistus
Pohdittavaksi
Tutki ”Leipää luovasti”-teeman reseptejä. Kuinka pitkään erilaiset leivät säilyvät ja miten niitä tulisi säilyttää. Voiko leipää pakastaa? Auttaako pakastaminen pitämään leivän tuoreena? Onko itse tehdyssä leivässä säilöntäaineita?