Omena-talkkunamuffinit
- Kesto: 60-90 min
- Annoskoko: 10-12 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Onko talkkuna sinulle tuttu? Talkkuna valmistetaan keittämällä jyvät vesihöyryssä ja paahtamalla ne kypsiksi. Lopuksi jyvät jauhetaan jauhoksi. Se, kuinka voimakkaasti jyvät paahdetaan ja karkeaksi jauho jätetään, vaihtelee ympäri Suomen. Talkkuna voidaan valmistaa kaurasta, ohrasta ja rukiista.
Viime vuosina talkkuna on kokenut uuden tulemisen, sillä nyt sitä saa jopa murojen muodossa. Kaupoista löytyy erilaisia talkkunoita ja sitä on innostuttu käyttämään yhä enemmän myös jälkiruuissa.
Tarvikkeet
Ainekset
Omenaiset talkkunamuffinit (10-12 kpl)
Valmistus
Pohdittavaksi
Keksikää yhdessä jokin jälkiruoka, jossa käytetään talkkunaa.