Nokkosletut
- Kesto: 30-60 min
- Annoskoko: 2-4 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Nokkonen on ehkä tunnetuin luonnonyrttimme. Sitä voidaan käyttää pinaatin tapaan niin kuivattuna kuin tuoreena, esimerkiksi keittoihin muhennoksiin, ohukaisiin, kastikkeisiin, leipiin ja yrttijuomiin.
Nokkonen, etenkin vanhemmat kasvit, on hyvä ryöpätä (keitetään 2–5 min.) ennen käyttöä, koska ne keräävät helposti epäpuhtauksia. Nuoret versot, jotka on kerätty puhtaalta paikalta, kannattaa käyttää raakana. Tällöin kasvin arvokkaat ravintoaineet säilyvät. Tässä tehtävässä kokeillaan nokkosta letuissa.
Tarvikkeet
Ainekset
Nokkosletut
Vinkki!
Tarjoa sokerin tai hillon kera. Voit myös valmistaa suolaisen täytteen esimerkisi tonnikalasta ja turkkilaisesta jogurtista.
Valmistus
Pohdittavaksi
Mihin muuhun nokkosta voisi käyttää?