TOP-tehtäväpankki / Reseptit / Naan-leipä Jaa WhatsApp Jaa WhatsAppilla Facebook Jaa Facebookissa Kopioi linkki Kopioi linkki Tulosta Naan-leipä Kesto: 30-60 min Annoskoko: 6 annosta Taitotaso: Keskitaso Tässä tehtävässä tutustutaan tuhansia vuosia vanhaan intialaiseen Naan-leipään. Intiassa Naan-leipää syödään lähes kaikkien ruokien lisänä ja se paistetaan Tandoori-saviuunissa. leivonta maidoton munaton välipala Tarvikkeet leivinkulho nuolija desilitran mitta teelusikka ruokalusikka leivinpelti leivinpaperi kattila leikkuuveitsi pullasuti munakello patalaput kaulin Ainekset Naan-leipä (6 leipää) 1 dl maustamatonta jogurttia 1 dl maitoa ½ palaa (25g) tuorehiivaa 1 tl hunajaa tai sokeria 1/2 tl suolaa 1 tl currya 25 g voita sulatettuna 3 1/2 dl vehnäjauhoja jauhoa taikinan kaulimiseen Voiteluun 25 g voita sulatettuna 1 valkosipulin kynsi 1 rkl seesaminsiemeniä Valmistus Yhdistä maustamaton jogurtti sekä maito ja lämmitä seos kattilassa kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva lämpimän jogurtti-maitoseoksen joukkoon. Lisää hunaja ja muut mausteet. Lisää jauhot ja sulatettu voi muiden aineiden joukkoon ja sekoita, älä kuitenkaan vaivaa. Kohota taikinaa vähintään puoli tuntia. Lämmitä uuni 275 asteeseen ja anna myös paistopellin lämmetä uunissa. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Käytä reilusti jauhoja. Jaa taikina kuuteen osaan ja kauli jokainen 2-3 millimetriä ohueksi, pitkulaiseksi leiväksi. Ota kuuma pelti varovasti uunista ja laita kolme leipää kuuman leivinpellin päälle ja heti takasin uuniin. Paista noin 5-8 minuuttia kunnes leipä kohoilee ja on saanut hiukan väriä. Huom! Älä laita leivinpaperia uuniin! Se voi syttyä palamaan! Ota leivät uunista ja peittele leivinliinalla. Paista loput leivät ensimmäisten tapaan. Sulata voi. Murskaa sekaan kuorittu valkosipulin kynsi. Sivele lämpimät Naan-leivät voilla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä. Pohdittavaksi Mitkä mausteet intialaisessa keittiössä mahtavat tuoksua? Jaa Jaa WhatsAppilla Jaa Facebookissa Kopioi linkki