Muurinpohjaletut
- Kesto: 30-60 min
- Annoskoko: 10 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Muurinpohjaletut ovat savolainen herkku. Niitä on alun perin paistettu muuripadan koveralla pohjalla. Nykyään saa ostaa erityisiä muurinpohjapannuja, joilla paistaminen käy nuotiolla, grillillä tai kaasupolttimella. Muurinpohjaletut ovat todella ohuita, rapeita ja pitsireunaisia. Niiden paistaminen on taitolaji, mutta harjoittelemalla kehittyy mestariksi. Letut herkutellaan sormin suoraan pannulta. Omaansa kannattaa jonottaa!
Tarvikkeet
Ainekset
Muurinpohjaletut (10 annosta)
Vinkki!
Muurinpohjaletut voi paistaa myös tavallisella paistinpannulla, mutta niistä ei välttämättä tule samalla tavalla pitsireunaisia kuin muurinpohjapannulla. Maku on kuitenkin mainio.
Valmistus
Pohdittavaksi
Oletko kokeillut muurinpohjapannua tai seurannut kokeneiden paistajien työskentelyä esimerkiksi jossain tapahtumassa tai kansanjuhlassa?