Tarvikkeet

Ainekset

Lettukakku

Tarjoiluun

Vinkki!

Voit paistaa ohukaiset myös etukäteen ja jäähdyttää ne tasaisella alustalla. Kokoa kakku ja lämmitä mikrossa täysteholla n 3-4 min, tai uunissa 175- asteessa foliolla peitettynä n. 30 min. Siivilöi tomusokeri lämmitetylle kakulle.

Lettukakku voi olla myös suolainen tarjottava. Omenahillon sijaan voit täyttää kakun sakealla jauhelihakastikkeella, sienimuhennoksella, pinaattimuhennoksella, tonnikala- tai lohitahnalla tai juustoraasteella. Tarvitset täytettä noin 3 dl. Suolaisen kakun pintaa ei hunnuteta tomusokerilla, mutta sen voi kuorruttaa halutessaan juustoraasteella. Suolaiseen lettukakkuun sopivat myös pinaatti- tai porkkanaletut.

Valmistus

Pohdittavaksi

Mieti, miten lettukakku eroaa perinteisestä täytekakusta?