Lettukakku
- Kesto: 30-60 min
- Annoskoko: 5-10 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Lettujen tarjoilutapoja voi vaihdella. Pikkuletut voi koota tarjoiluvadille viiden tai kuuden letun annoskeoiksi. Voit myös latoa ne limittäin peräkkäin tai koota komeaksi lettukukkulaksi. Isot letut voi taittaa keskeltä kahtia tai neljään osaan ja sijoitella tarjolle limittäin. Tässä ohjeessa isoista letuista rakennetaan komea kakku. Lettukestiläiset eivät saakaan lautaselleen kokonaista lettua vaan muhkean viipaleen lämmintä lettukakkua.
Tarvikkeet
Ainekset
Lettukakku
Tarjoiluun
Vinkki!
Voit paistaa ohukaiset myös etukäteen ja jäähdyttää ne tasaisella alustalla. Kokoa kakku ja lämmitä mikrossa täysteholla n 3-4 min, tai uunissa 175- asteessa foliolla peitettynä n. 30 min. Siivilöi tomusokeri lämmitetylle kakulle.
Lettukakku voi olla myös suolainen tarjottava. Omenahillon sijaan voit täyttää kakun sakealla jauhelihakastikkeella, sienimuhennoksella, pinaattimuhennoksella, tonnikala- tai lohitahnalla tai juustoraasteella. Tarvitset täytettä noin 3 dl. Suolaisen kakun pintaa ei hunnuteta tomusokerilla, mutta sen voi kuorruttaa halutessaan juustoraasteella. Suolaiseen lettukakkuun sopivat myös pinaatti- tai porkkanaletut.
Valmistus
Pohdittavaksi
Mieti, miten lettukakku eroaa perinteisestä täytekakusta?