Lettukääröt
- Kesto: 30-60 min
- Annoskoko: 10-12 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Letturulla on oiva tapa loihtia ruuantähteistä uutta syötävää. Vain mielikuvitus ja makuhermot ovat rajana. Käärön sisään kekseliäs kokki voi piilottaa vaikka mitä: lihaa, kalaa, kanaa, kasviksia, sieniä… Lettukääröjä voi tarjota lounaaksi, iltapalaksi tai vaikkapa juhlapäivällisten alkuruoaksi. Ja mikä parasta: letturullat voi valmistaa etukäteen edellisenä päivänä ja kuumentaa juustokuorrutuksen kera uunissa juuri ennen tarjoilua.
Tarvikkeet
Ainekset
Lettukääröt (10-12 annosta)
Jauheliha-tomaattitäyte
Kuorutus
Vinkki!
Voit käyttää lettukääröihin myös pinaattiohukaisia (katso ohje Pinaattiletut).
Jauheliha-tomaattitäytteen sijaan voit kääriä letturulliin esimerkiksi kantarelli- tai suppilovahveromuhennosta. Maukkaita täytteitä syntyy sekoittamalla tuorejuustoon esimerkiksi kinkkua, purjoa, sipulia ja suolakurkkua tai kanaa, currya ja kasvisuikaleita tai savukalaa, kurkkua, sitruunaa ja tilliä.
Valmistus
Pohdittavaksi
Lettukääröt ovat suomalainen vastine meksikolaisille fajitaksille tai ranskalaisille krepeille. Millä mausteilla ja lisukkeilla saat kotoiset jauheliha-tomaattitäytteiset lettukääröt maistumaan meksikolaisilta?