Lakkatuulihatut
- Kesto: 60-90 min
- Annoskoko: 20-30 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Lakka on luonnontilaisten soiden kasvi, jolla on monta nimeä kuten hilla ja suomuurain. Lakka kasvaa koko Suomessa, mutta runsaimmat sadot saadaan Pohjois-Suomesta. Lakan paras satokausi ajoittuu elokuun alkuun. Lakat ovat parhaimmillaan tuoreena. Marjasta valmistetaan hilloja, mehuja, keittoja ja jälkiruokia. Marja sisältää puolukan tavoin bentsoehappoa, ja se säilyy survottuna omassa mehussaan viileässä varastoituna.
Tarvikkeet
Ainekset
Lakkatuulihatut, Tuulihattutaikina
Täyte
Valmistus
Pohdittavaksi
Oletko sinä poiminut lakkaa? Pohtikaa yhdessä, millaisia varusteita marjastusretkelle metsään tai suolle on hyvä ottaa mukaan.