Kukkafocaccia
- Kesto: 60-90 min
- Annoskoko: 15-20 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Vehnä on yksi maailman kolmesta eniten viljellystä viljasta yhdessä riisin ja maissin kanssa. Vehnän terveellisyys riippuu käytetystä jyvän osasta. Täysjyvävehnä on parempi vaihtoehto, kuin esimerkiksi pullan leivonnassa käytetyt ”valkoiset jauhot”, eli ydinvehnäjauhot.
Vehnästä valmistetaan tosi paljon tuotteita, kuten mannasuurimoita, hiutaleita ja kuskusia sekä erilaisia jauhoja. (hiivaleipä-, graham- ja ydinjauhoja)
Tähän leipätaikinaan lisätään leseitä. Vehnälese sisältää runsaasti kuitua ja se on hyvä proteiinin lähde. Proteiinit eli valkuaisaineet ovat luuston, hiusten, kynsien ja lihasten tärkeitä rakennuspalikoita.
Tarvikkeet
Ainekset
Kukkafocaccia (15-20 palaa)
Koristeluun
Valmistus
Pohdittavaksi
Miksi vehnätaikinaa on helppo leipoa?