Kalakeitto
- Kesto: 60-90 min
- Annoskoko: 4-6 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Kalakeitto on perinneruoka useissa maissa; Ranskassa se on äyriäisillä kruunattu bouillabaisse ja Venäjällä tomaattinen seljanka. Suomalainen kalakeitto on tavallisimmin kermaista, ja mausteena käytetään hienonnettua tilliä, maustepippuria ja laakerinlehteä. Mielipiteitä jakaa se, kuuluko porkkana keittoon vai ei. Kala on valittu sen mukaan, mitä on ollut tarjolla. Lohta, haukea, silakkaa, muikkua, ahventa ja talvella madetta. Arjen kiireessä keitto syntyy nopeasti pakastekalasta.
Tarvikkeet
Ainekset
Valmistus
Pohdittavaksi
Monilla suomalaisilla kalalajeilla on mielenkiintoinen nimi. Hauki, lohi ja ahven ovat tuttuja nimiä, mutta ovatko törö, vimpa, turpa ja toutain kaloja vai jotain muuta?
Apua voit kurkata täältä: www.luontoportti.com/suomi/fi/kalat/