Japanilainen sushikulho
- Kesto: 60-60 min
- Annoskoko: 4 annosta
- Taitotaso: Kokeneille
Maiden sijainti on vaikuttanut ruokakulttuurien syntyyn. Japani on saarivaltio, joten japanilaisessa keittiössä
käytetään paljon kalaa. Sushi oli alun perin tapa säilöä kalaa: tuore kala upotettiin riisitynnyriin, jossa se säilyi paremmin.
Tarvikkeet
Ainekset
Sushiriisiin
Kulhon päälle
Vinkki!
Kalaton ruokavalio: käytä paistettua broileria teriyakikastikkeessa.
Kasvisvaihtoehto: valmiiksi marinoitua tofua tai paista tofuviipaleita teriyakikastikkeessa.
Vegaani/kananmunaton: käytä vegaanista majoneesia.
Valmistus
Sillä välin, kun riisi kypsyy ja jäähtyy, valmistele muut raaka-aineet:
1. Sekoita majoneesi ja wasabitahna keskenään pienessä kulhossa. Säilytä jääkaapissa
tarjoiluhetkeen asti.
2. Suikaloi merilevä terävällä veitsellä ohuiksi, noin puolen sentin levyisiksi ja 3–4 cm pitkiksi suikaleiksi.
3. Viipaloi tai kuutioi kurkku.
4. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. Voit kovertaa hedelmälihan esimerkiksi lusikalla pois kuoresta. Viipaloi avokado.
5. Pese ja kuori porkkanat. Raasta karkeaksi raasteeksi raastinraudalla.
6. Kokoa kulhosushi. Laita kulhon pohjalle riisiä 1–2 dl. Asettele kurkku ja porkkanaraaste sivuille ja kokoa lohisiivut keskelle kulhoa.
7. Koristele kulho wasabimajoneesilla, merileväsuikaleilla, seesaminsiemenillä, lehtipersiljalla ja halutessasi inkiväärillä. Ripottele pinnalle vähän soijakastiketta.
Pohdittavaksi
Sushilla herkutellaan ympäri maailman. Minkä suomalalaisen ruuan voisit kuvitella nousevan suursuosioon maailmalla?