Horsmaa kun parsaa
- Kesto: 15-30 min
- Taitotaso: Keskitaso
Maitohorsmaa on osattu käyttää jo pitkään ja se on ollut aikoinaan yksi tärkeimmistä hyötykasveistamme. Maitohorsmasta käytetään lehtiä, kukkia ja versoja. Kasvi olisi hyvä oppia tuntemaan jo kymmensenttisenä, jolloin se on hyvänmakuista ja pehmeää. Sitä voi käyttää salaateissa, voileivillä, munakkaissa, keitoissa ja muhennoksissa.
Tässä ohjeessa käytetään nuoria versoja parsan tapaan. Nauti paistettuja versoja esimerkiksi ahvenfileiden lisäkkeenä.
Muista kerätä villiyrtit puhtaasta paikasta, pidemmältä autoteistä.
Tarvikkeet
Ainekset
Horsmaa kun parsaa
Vinkki!
Tarjoile tuoreen kalan kanssa
Valmistus
Pohdittavaksi
Horsma on luonnon apteekkikasvi. Selvitä horsman terveysvaikutuksia.