Gnocchit
- Kesto: 60-90 min
- Annoskoko: 6-8 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Leikkiminen, koulu ja liikunta kaipaavat paljon energiaa. Sitä saamme nopeasti imeytyvistä hiilihydraateista, kuten pastasta. Siksi pastalla onkin oma erityinen paikkansa liikuntaa harrastavan ruokavaliossa. Tässä tehtävässä teemme tuorepastan tapaan käytettäviä gnoccheja.
Gnocchit ovat italialaisen isoäidin lohturuokaa. Ne ovat pieniä taikinamöykkyjä, vähän pastan tyyppisiä, mutta rakenteeltaan kevyempiä ja ilmavampia. Gnocchit tarjotaan usein salviavoin tai tomaattikastikkeen kera. Niiden tekeminen on hauskinta parityönä.
Kuivapasta: sisältää vettä ja vehnäjauhoja, kuivataan matalassa lämmössä ennen käyttöä, säilyy useita kuukausia ja kypsyy hitaasti. Tämän pastan löydät keittiön kuiva-ainekaapista.
Tuorepasta: sisältää kanamunaa ja vehnäjauhoja, säilyy kylmässä vain muutaman päivän ja kypsyy nopeasti muutamassa minuutissa. Tuorepastaa voi valmistaa myös itse. Sen tekemistä helpottaa pastakone.
Tarvikkeet
Ainekset
Gnocchit (6-8 annosta)
Keittämiseen
Salvia-voikastike
Vinkki!
Korvaa osa perunasta punajuurella, bataatilla tai palsternakalla.
Valmistus
Pohdittavaksi
Onko tuorepasta sinulle tuttu juttu?