Espanjalainen tortilla
- Kesto: 30-60 min
- Annoskoko: 2-4 annosta
- Taitotaso: Helppo
Tortillan nimellä ovat tulleet meillä tutuiksi meksikolaiset suosikit: ohuen maissi- tai vehnäleivän sisään käärityt tulisen mausteiset täytteet. Espanjalainen tortilla sen sijaan on perunamunakas, kansainvälisesti tunnettu espanjalainen kansallisruoka.
Tarvikkeet
Ainekset
Espanjalainen tortilla (2-4)
Munakasseos
Päälle
Vinkki!
Espanjalaista tortillaa voi syödä myös kylmänä, jolloin se usein viipaloidaan. Talonpojan munakas on suomalainen muunnelma Espanjalaisesta tortillasta. Siinä pannulla paistetaan ensi keitettyjä perunakuutioita, sipulia ja kinkkua, makkaraa tai vaikkapa lihapullan palasia ja munakasseos kaadetaan niiden päälle hyytymään. Oivallinen tapa uudistaa ruoantähteitä.
Valmistus
Pohdittavaksi
Kun öljyä ja vettä ravistelee keskenään, öljy sekoaa veteen, mutta nouse hetken päästä pinnalle. Tiedätkö, millä konstilla öljy ja vesi pysyvät seoksena esimerkiksi salaatinkastikkeessa? Tämäkin on yksi kananmunan hyvistä ominaisuuksista!