Tarvikkeet

Ainekset

Espanjalainen tortilla (2-4)

Munakasseos

Päälle

Vinkki!

Espanjalaista tortillaa voi syödä myös kylmänä, jolloin se usein viipaloidaan. Talonpojan munakas on suomalainen muunnelma Espanjalaisesta tortillasta. Siinä pannulla paistetaan ensi keitettyjä perunakuutioita, sipulia ja kinkkua, makkaraa tai vaikkapa lihapullan palasia ja munakasseos kaadetaan niiden päälle hyytymään. Oivallinen tapa uudistaa ruoantähteitä.

Valmistus

Pohdittavaksi

Kun öljyä ja vettä ravistelee keskenään, öljy sekoaa veteen, mutta nouse hetken päästä pinnalle. Tiedätkö, millä konstilla öljy ja vesi pysyvät seoksena esimerkiksi salaatinkastikkeessa? Tämäkin on yksi kananmunan hyvistä ominaisuuksista!