Banaanikakku
- Kesto: 90-120 min
- Annoskoko: 5-10 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa, väittää vanha sananlasku. Sen mukaan kannattaisikin toimia, sillä tällä hetkellä kolmannes suomalaisten biojätteestä on alun perin syötäväksi kelpaavaa. Eikö olisi fiksumpaa käyttää ruoka viimeiseen pisaraan ja muruseen asti ja säästää sekä luontoa että kukkaroa? Tässä tehtävässä tummuneet, ylikypsät banaanit ja purkin pohjalle jäänyt jogurtti päätyvät herkullisen kakun raaka-aineiksi.
Tarvikkeet
Ainekset
Banaanikakku
Vinkki!
Pakasta loppu kakusta, näin vältät ruokahävikkia.
Valmistus
Pohdittavaksi
Mitä ruokia teidän perheessä jää usein tähteeksi? Mitä ruokaa niistä voisi valmistaa?
Miten voisi huolehtia siitä, että kaikki kotiin ostettu ruoka tulee syötyä?
Miten ruokaostoksilla ollessaan voisi vaikuttaa siihen, tuleeko kaikki ruoka syötyä?