Papuja pataan
- Kesto: 120-120 min
- Taitotaso: Keskitaso
Papujen kasvatus on helppoa, jos kesä on lämmin ja kasvupaikka suojaisa. Etelä-Suomessa viljely onnistuu yleensä hyvin, mutta pohjoisessa satoa saadaan varmimmin kasvihuoneessa. Suomessa voi kasvattaa monenlaisia papuja: matalia pensaspapuja (taite-, vaha- ja leikkopavut) ja korkeita salkopapuja. Myös kukkaköynnöksenä kasvatetun ruusupavun palot ovat syötäviä. Pavuissa on runsaasti kasviproteiinia, mutta pavut, toisin kuin herneet, on nautittava aina kypsennettyinä. Raa’at pavut sisältävät myrkyllisiä aineita, jotka häviävät kuumennettaessa.
Tarvikkeet
Tee näin
Pohdittavaksi
Miksi etenkin kasvissyöjien pitäisi käyttää runsaasti papuja?