Nopeakasvuinen kesäkurpitsa
- Kesto: 120-120 min
- Taitotaso: Keskitaso
Kesäkurpitsan ohutkuoriset lajikkeet kasvavat nopeasti, ja niitä voi syödä kaskenkasvuisina pitkin kesää. Parhaimmillaan kesäkurpitsat ovat 15–20-senttisinä. Niitä voi syödä sekä raakoina salaateissa ja raasteissa että kypsennettyinä sosekeitoissa, wokkiruoissa, paistoksissa ja piiraiden täytteenä. Myös kesäkurpitsan kukkia voi syödä. Kesäkurpitsa voi olla väriltään keltainen, vihreä tai valkoinen ja muodoltaan pyöreä, pitkänomainen tai hauskan ufomainen. Kurpitsoilla on samassa kasviyksilössä erikseen hede- ja emikukkia. Hedelmät muodostuvat pölytyksen jälkeen emikukkiin, ja ne tunnistaa kukan tyvessä olevasta paksunnoksesta.
Tarvikkeet
Tee näin
Pohdittavaksi
Kesäkurpitsa tuottaa onnistuessaan runsaasti satoa eikä kaikkea ehkä ehdi syödä tuoreeltaan. Miten kesäkurpitsaa voi säilöä talven varalle?